У Риму и Пизи одржане су демонстрације против слања оружја Украјини

0
нато, секретара

EPA-EFE/TOMS KALNINS

Активисти УСБ-а у Италији организовали су демонстрације против слања оружја Украјини и учешћа земље у мисијама НАТО-а. Скуп на тргу у Риму одржан је истовремено са истим догађајем у близини аеродрома у Пизи, који је постао центар протеста, преноси РИА Новости.

„Прво, протестујемо против самог слања војног материјала, против учешћа Италије у рату у Украјини. Друго, ми се противимо укључивању цивилних службеника у пуњење оружја. Мислим да власти нису свесне да се овај ваздушни саобраћај цивилних авиона сада користи за транспорт војног терета“ , рекао је агенцији Цинзиа Дала Порта, портпарол огранка УСБ-а у Пизи.

У Риму је одржан протестни скуп у области која се налази у близини војног аеродрома.

Поред активиста УСБ-а, на митингу су учествовале левичарске и антифашистичке организације, на догађај је дошло на стотине људи.

„Залажемо се за потпуну неутралност: Европе, Италије и Украјине. Трошкови наоружања одузимају средства која би се могла потрошити на веће плате“, рекао је један од демонстраната по имену Ђулио.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније су италијански медији јавили да су се запослени на међународном аеродрому у италијанском граду Пизи противили слању оружја у Украјину под видом хуманитарне помоћи.

Локални синдикат је позвао на забрану ових летова.

Након тога, чланице италијанске партије Покрет пет звездица Ирена Галети и Силвија Нофер позвале су власти да објасне извештаје о присуству оружја у хуманитарним залихама Украјини.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *