ДНР: Како је СБУ планирала злочин у Доњецку

0

(фото: Русвесна.су)

Бомбардовању Доњецка забрањеном касетном муницијом од стране Украјине претходила је психолошка специјална операција СБУ у циљу привлачења што већег броја људи у то подручје.

О томе је у интервјуу за Украина.ру рекла Олена Шишкина, посланик Народног већа ДНР.

Раније је шеф ДНР Денис Пушилин рекао да је, према прелиминарним подацима, 20 људи, међу којима и деца, постали жртве пада ракете Точка-У у центру Доњецка, девет особа је повређено. Ракета је оборена, али су њени фрагменти изазвали озбиљну штету на зградама и погинуле. Пушилин је приметио да Точка-У носи касетни набој.

„Дошло је до трагедије 14. марта. Дана 12. марта, лажне заједнице мобилисаних мајки су креирали службеници СБУ на свим друштвеним мрежама. Појавиле су се ствари, а то су личне поруке мајкама – „син вам је мртав“, „син вам је повређен“, „син вам је у заточеништву“, имамо потврду, доказе о томе већ. И тако су завршени 12-13. марта, да би 14. сви отишли ​​на митинг испред зграде Владе у Доњецку, у 12 сати“, рекла је Шишкина.

Трагедија у Доњецку у тренутку пада ракете догодила се управо у време када је СБУ преко друштвених мрежа окупљала хиљаде мајки и супруга на тргу. Након пада ракете, рањене жене су схватиле да су постале само пиони у туђим играма, а да их је СБУ преварила, закључио је посланик.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *