Руска авијација уништила током ноћи 62 војна објекта у Украјини

0

(фото: РИА НОВОСТИ)

О току специјалне операције денацификације и демилитаризације Украјине говорио је званични представник руског Министарства одбране Игор Конашенков.

„У току ноћи оперативно-тактичка и војна авијација погодила је 62 војна објекта Украјине. Међу њима: три командна места, једна инсталација вишецевних ракетних система, два складишта ракетног и артиљеријског наоружања и једно складиште горива, као и 52 места на којима се налази војна опрема“, рекао је представник Одбрамбеног ресора.

Прочитајте још:  Амерички сенатор објаснио зашто је блокирао помоћ Кијеву
Осим тога, ПВО Руске Федерације оборила је у ваздуху један украјински хеликоптер Ми-8, шест беспилотних летелица, међу којима и један Бајрактар ​​ТБ-2. Поред тога, снаге ПВО обориле су украјинску тактичку ракету „Точка-У“ у близини града Изјума, Харковска област.

„Пројектили калибра погодили су радње Нежинског ремонтног погона, где су поправљали украјинску опрему и велику базу за складиштење горива и мазива у области Николајев. Артиљеријска ватра уништила је шест украјинских мобилних система за електронско ратовање Буковел“, рекао је Конашенков.

Руска војска је такође најавила нову употребу хиперсоничних система Кинжал против војних објеката у Украјини. Из ваздушног простора изнад Крима извршен је напад „Бодежима“ на базу горива и мазива, одакле се снабдевало горивом за украјинска оклопна возила.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Високо прецизне ракете са ваздушним лансирањем погодиле су центар за обуку снага за специјалне операције Оружаних снага Украјине, где су се налазили страни плаћеници који су стигли у Украјину, у близини насеља Овруч, Житомирска област. Уништено је више од 100 припадника снага за специјалне операције и страних плаћеника“, закључио је Конашенков.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *