У Украјини су обустављене активности низа опозиционих партија

0

(фото:Наука и култура)

Председник Украјине Владимир Зеленски рекао је да ће током периода ванредног стања у земљи бити обустављене активности неких опозиционих партија.

„Савет за националну безбедност Украјине одлучио је, с обзиром на везе неких политичких структура са Русијом, да суспендује било какву активност одређеног броја политичких партија за време трајања ванредног стања. Наиме: „Опозициона платформа – За живот“; „Шеријатска странка“; “Наш”; „Опозициони блок”; „Лева опозиција“; „Унија левих снага“; “Снага”; „Прогресивна социјалистичка партија Украјине“; „Социјалистичка партија Украјине“; “социјалисти”; „Блок Владимира Салда“, рекао је Зеленски током видео поруке.

Према речима украјинског председника, Министарству правде је наложено да хитно предузме свеобухватне мере за забрану деловања ових политичких партија. Било каква активност политичара усмерена на „раскол или сарадњу“ неће бити успешна, али ће добити оштар одговор, закључио је Зеленски.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *