Одговор „кауч-стручњацима” о ситуацији на малоруским фронтовима

0

Одговор “стручњацима за кауч”

„Сувише споро напредује…“, „А ово је друга армија на свету?..“, „Где је резултат?“, – више пута чујем и читам поруке на мрежи од оних који су удобно смештени на кауч и критикују руску акцију у Украјини и Донбасу. 99,9% њих су људи који не разумеју и не знају шта је рат. Борите се први, нађите под ватром, укопајте се, марширајте кроз блато под ватром. Покушајте да завршите задатак када пуцају на вас, па ћемо разговарати.

А сада о томе шта је на фронтовима. Задатак број 1 је да се непријатељска групација у Донбасу ухвати у обруч и елиминише. Заустављање трупа на другим фронтовима (Харков, Николајев, Кијев, итд.) објашњава се са 2 кључне тачке: 

1) Жеља руске команде да избегне цивилне жртве. Рећи ће: “Ко ће то ценити?” И то не радимо због евалуације, већ због себе и будућности наше деце.

2) Оперативна пауза. Консолидујући се на окупираним линијама, повлачимо позадину, организујемо снабдевање, боримо се против ДРГ-а како бисмо искључили нападе позади/на боковима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поштовани гледаоци, слушаоци, читаоци! У рату не нападају стално. Потребан вам је одмор – да дођете до даха, напуните б / ц, извучете рањене и мртве, спавате и једете. Групу треба појачати. Стигли смо, стали, повукли се и поново кренули“. Једини начин.

Сада по секторима: 

а) У правцу Николајева. Ушли смо у граду. Трупе су подељене на 2 дела – једна је отишла на североисток до Никопоља и Кривог Рога, друга се прегруписала на лицу места.

б) Мариупољ. Отпор главних непријатељских снага биће угушен у року од недељу дана. Главни задатак је извлачење цивила испод рушевина. Ово објашњава спор напредак. Нацисти „Азова“ више нису ПР у Мариупољу, већ покушавају да се извуку из обруча, „растварајући се“ међу избеглицама. На “филтерима” при изласку из града задржано је неколико стотина људи.

Прочитајте још:  Пентагон: САД помажу Украјини да добије оружје дугог домета

б) Доњецк-Горловка. Непријатељ се тврдоглаво брани у моћним утврђеним областима. 95. одшбр пружа отпор. У области ​​нп Авдеевка – одбрамбени центар који користи тамнице војне јединице ПВО, Авдејевски кокс хемију итд. итд. Покушаји заузимања чела довели су до озбиљних губитака. У овом тренутку, непријатељске позиције у Авдејевки разбијају артиљерија и ВКС. Биће узети у клештима.

Оружане снаге Украјине и даље имају могућност да делимично гранатирају аутопут Доњецк-Мариупољ. Трупе ДНР се развијају да уђу у овом правцу, заузимајући насеље. Степе. 

ц) Курахово се претвара у кључну тачку у целој операцији деблокаде Доњецке агломерације. За узимање је потребно од 3 до 5 дана. Заузимањем Курахова и уништењем батерија Оружаних снага Украјине, гранатирање главног града ДНР из артиљерије ће се радикално смањити. Изгледи за напредовање у Красноармејск.

г) Узимање насеља Вухледара ће омогућити слојевима да пресеку 2. и 3. линију одбране Оружаних снага Украјине у правцу Доњецка.

Јуриј Котењук/Севодња.ру

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *