Турске фирме мењају америчке на руском тржишту

0

Турска компанија која послује у 17 земаља света спремна је да у првој фази покрене 5 до 10 „Читир чикена” локала а касније да разговара о стварању мреже франшизних партнера са 500-600 ресторана.

После одлуке америчких компанија „Мекдоналдс” и КФЦ да напусте руско тржиште власници тржних центара у Руској Федерацији почели су преговоре са турским ланцем брзе хране „Читир чикен” о покретању ланца њихових ресторана.

Прочитајте још:  Пропагандне глупости украјинских медија: Весна Веизовић као руски шпијун који изазива сукобе између Мађара и Украјинаца! (Видео)

Према речима Булата Шакирова, председника Уније тржних центара, тржни центри су спремни да почну преговоре са Мекдоналдсом о раскиду уговора о закупу уколико компанија не настави са радом у блиској будућности. То ће ослободити простор за турске ресторане.

Ова компанија послује у 17 земаља света и спремна је да размотри рад у Руској Федерацији, а у првој фази две стране разговарају о покретању 5-10 „Читир чикена” локала.

“У будућности можемо да разговарамо о стварању мреже франшизних партнера са 500-600 ресторана”, рекао је за Известија Булат Шакиров.

Према његовим речима, фокус је на отварању у Москви и другим великим градовима – односно у Санкт Петербургу, Казању, Волгограду, Самари и Јекатеринбургу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Палестинци рачунају на помоћ Русије, Путина и Ким Џонг Уна: Русија неће дозволити глобалну ескалацију сукоба

Једна од главних предности ове компаније била би то што долази из Турске па није зависна од санкција које је Запад увео Русији.

„Следеће недеље представници „Читир чикена” и менаџери руских тржних центара би могли да потпишу уговоре о сарадњи, као и уговоре о закупу. Компанији ће бити потребно три до четири недеље да припреми просторије у Руској Федерацији и увезе све што је потребно за почетак рада”, прецизирао је Шакиров.

Према његовим речима, Унија тржних центара спремна је и да покрене иницијативу за давање државне подршке тој турској компанији.

Реч је о успостављању повлашћеног система царина и обезбеђивању кредита за отварање ресторана, као и о додели бесповратних средстава.

Прочитајте још:  Експлозија у близини иранске нуклеарне електране

Политика

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *