„Алигатори“ Ка-52 ефикасно уништавају непријатељску опрему и објекте (ВИДЕО)

0

(фото:Русвесна)

Министарство одбране Русије наставља да говори о току специјалне операције у Украјини и онима који извршавају борбене задатке.

„Задаци су веома различити: од напада на непријатељску опрему до покривања колона“, каже војни пилот Александар, који је током специјалне операције извршио 28 налета.

Прочитајте још:  Е ово су знаци од Бога кипарским коронаверцима - снажан земљотрес погодио обалу Кипра
Посада Ка-52 извршавала је задатке наношења ваздушних удара на војну инфраструктуру украјинских нациста, покривајући транспортне и борбене хеликоптере Ми-8 и ваздушну пратњу војних колона.

„Највише се памте излети у пратњи колона, јер када идете са својом опремом, са својим момцима, онда свако ко крене према њима постаје потенцијални непријатељ. Иначе, летови су мирни, борбена обука је на највишем нивоу, опрема никада није отказала“, закључује он.

Прочитајте још:  Обамина саветница оптужује Русију за нереде у Америци
Летови се одвијају на изузетно малим висинама, што од пилота захтева максималну концентрацију и брзу реакцију на променљиве услове.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Савремени ваздушни одбрамбени систем помаже посади хеликоптера да благовремено примени заштиту од МАНПАДС-а.

Широк спектар авијацијских средстава за пораз хеликоптера омогућава уништавање циљева на великим удаљеностима у било које доба дана.

Након летова, према Александру, следи обавезна анализа ситуација: „Разговарамо о нијансама како непријатељ дише, како ради, постоји веома снажно противљење МАНПАДС-а стране производње. Искуство које овде добијамо је непроцењиво.”

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *