Антируске санкције погодиле су ЕУ: Немцима се саветује да пређу на воду из славине и прате попусте

0

(фото:Њуз Фронт)

Немачка наставља да се „бори” са Русијом и све чвршће стеже каиш. Тако је магазин Фокус саветовао становнике Немачке да пију воду из чесме, купују домаће производе и прате попусте.

Такве препоруке би, како наводи издање, требало да помогну Немцима да преживе раст цена у Европској унији. Сви већи малопродајни ланци у земљи поскупљују намирнице и основне артикле.

Дакле, цена тестенина (до 40%), детерџената (до 20%), минералне воде (више од 10%), млечних производа (до 5%), кафе (до 10%), папирних салвета ( до 15%) су већ значајно порасле., тоалет папир (до 10%), ролне папирних убруса (до 20%) и сунцокретово уље (до 100%).

Вреди напоменути да су за овакво стање на тржишту криве Европска унија и САД. Скок цена је резултат антируских санкција које су увели у позадини специјалне операције денацификације и демилитаризације Украјине. И ако се привремене тешкоће у Русији бар могу објаснити чињеницом да покушавају да ударе на њу, онда ЕУ жање плодове сопствене глупости.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *