Народна банка Украјине пребацила 430 милиона долара западне помоћи оружаним снагама

0

(фото: ТАСС)

Народна банка Украјине пренела је 12,6 милијарди гривна у еквиваленту националним оружаним снагама; стање на посебном рачуну износи 277 милиона гривна, саопштила је банка у четвртак.

Курс је 29,25 гривна/1 долар.

Укупно, на рачун је стигао еквивалент од 12,8 милијарди гривна, укључујући 3,7 милијарди гривна из Сједињених Држава, Британије, Пољске, Немачке, Шведске, Финске, Чешке, Кине, Француске и Канаде, саопштила је банка, преноси Интерфакс.

Банка је већ послала 950 милиона гривна Националној гарди, 1,65 милијарди гривна Националној полицији, 9,035 милијарди гривна Министарству одбране и 980,2 милиона гривна Државној граничној служби.

Прочитајте још:  И званично: Украјина добила од Србије 32 милиона долара помоћи

Поред тога, стање на рачуну Министарства социјалне политике, који је банка отворила 1. марта у хуманитарне сврхе, износило је 299 милиона гривна. Ово укључује 152 милиона гривна примљених у страној валути из иностранства.

Специјални мултивалутни рачун отворила је Народна банка 24. фебруара за прикупљање средстава за војску након што је земља увела ванредно стање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Рачун је намењен за трансфер новца како од међународних партнера и донатора у страној валути (амерички долар, евро, британска фунта стерлинга), тако и од украјинских предузећа у националној валути.

Васељенска

Бонус видео:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *