Србија изгубила спор од фирме „Мера инвест“, у власништву Марка Мишковића, држава Мишковићима дужна да плати 30 милиона евра

0

(фото:Горан Срданов/Нова.рс)

Држава Србија дужна је да познатом бизнисмену Мирославу Мишковићу и његовом сину Марку, којима је било суђено у Специјалном суду, али су ослобођени, исплати 30 милиона евра, пише лист Нова.

Прочитајте још:  Западна батина за непослушне: Делови Србије под тортуром илегалних дошљака – по плану ЕУ
Како лист наводи, пред међународним центром за решавање инвестиционих спорова Светске банке (ИЦСИД), познатим као Вашингтонска арбитража, држава Србија је изгубила спор од фирме „Мера инвест“, у власништву Марка Мишковића.

Позивајући се на своја сазнања, лист наводи да је, према пресуди, на коју оптужена страна има право приговора, Србија дужна да исплати Мишковићевима 30 милиона евра.

Мишковићи су ухапшени крајем 2012. по оптужбама за малверзације са путарским предузећима и утају пореза, али их је Апелациони суд недавно правоснажно ослобио свих оптужби.

Мирослав Мишковић је у притвору провео седам месеци, одакле је пуштен да се брани на слободу након јемства од 12 милиона евра, највишег у историји српског правосуђа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Паралелно са суђењем он је водио поступак пред међународним институцијама, а Вашингтонску арбитражу је покренуо 2017. године.

Бета

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *