Доналд Трамп тужио Хилари Клинтон и неколико других демократа због “навода о његовој сарадњи са Русијом”

0

Доналд Трамп (Фото: РИА Новости / Сергей Гунеев)

Доналд Трамп тужио је Хилари Клинтон и неколико других демократа, јер сматра да су покушали да наместе председничке изборе у САД 2016, повезујући његову кампању с Русијом.

“Заједничким деловањем оптужени су се злонамерно уротили у стварању лажне приче о томе да је њихов републикански противник, Доналд Џеј Трумп, сарађивао с иностраним непријатељским странама”, навео је бивши амерички председник у тужби поднесеној савезном суду на Флориди.

Трамп, који је на изборима 2016. победио Клинтон, у тужби помиње и “рекетирање” те “уроту ради ширења штетних лажи“.

Трумпове оптужбе поткопава извештај које је издао одбор Сената под вођством републиканаца у августу 2020. У том се извештају на 966 страница закључује да је Русија користила републиканског политичког оперативца Пола Манафорта и интернетс страницу Викиликс како би покушала да помогне Трампу да победи на изборима 2016.

Трамп у тужби тражи компензацију и одштету. Рекао је да је био “присиљен да сноси трошкове у износу који ће се утврдити на суђењу, али за који је познато да је већи од 24 милиона долара и који наставља да расте у облику трошкова одбране, правних накнада и других повезаних трошкова”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *