Лавров критикује Запад због прикривања бруталне блокаде Кијева и покоља цивила Донбаса

0
нато

Сергеј Лавров (Фото: РИА)

Последњих година западна штампа је прикривала извештаје о масовном клању цивила у Доњецкој и Луганској Народној Републици (ДНР и ЛНР) и украјинској блокади Донбаса, изјавио је у петак руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

„Све ове године, када је украјинско руководство избегавало своје обавезе из Минског споразума, националисти су отворено брисали цивилне објекте, школе, болнице. То је било добро познато и све чињенице су редовно преносили наши медији, али су западни медији све то гурнули под тепих“, прецизирао је шеф руске дипломатије.

Прочитајте још:  Летонци признали Крим као део Русије

„То је укључивало клање цивила и можда сви добро знате да је број погинулих међу становништвом премашио 10.000“, приметио је он, преноси ТАСС.

„Никоме на Западу није било стало до нехумане економске, трговинске, транспортне или прехрамбене блокаде самопроглашених Доњецке и Луганске Народне Републике”.

Васељенска

Бонус видео:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *