Руске снаге блокирале Кијев, Харков, Чернигов, Суми и Николајев, те контролишу Херсонску и већину Запорошке области

0

РИА Новости

Руске оружане снаге блокирале су Кијев, Харков, Чернигов, Суми и Николајев, те контролишу Херсонску и већину Запорошке области, изјавио је начелник Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага РФ Сергеј Рудској.

„Офанзивна дејства Оружаних снага Руске Федерације изводе се у различитим правцима. Као резултат тога, Кијев, Харков, Чернигов, Суми и Николајев су блокирани од стране руских трупа. Херсон и већи део Запорошке области су под потпуном контролом“, рекао је Рудској.

Прочитајте још:  Лукашенко: Бадава се трудите, Белорусију никада нећете претворити у Украјину

Да би се избегли непотребни губици, Оружане снаге Русије предлажу украјинској војсци да положи оружје и оде на пунктове размештаја, а онима који положе оружје је загарантована безбедност, рекао је Сергеј Рудској, начелник Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације.

„Оружане снаге Руске Федерације, напротив, настоје да избегну непотребне губитке. Пре почетка офанзиве, јединице Оружаних снага Украјине су позване да напусте подручје борбених дејстава и да са техником и наоружањем до тачке сталног размештаја. Не пружајте отпор, а онима који положе оружје загарантована је безбедност“, рекао је он.

Рудској је напоменуо да се хуманитарни коридори организују у свим украјинским градовима који се налазе у зони непријатељстава и да се одржава њихова безбедност.

Восток

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *