Украјинска „Точка-У“ оборена изнад Донбаса, десетине украјинских Оружаних снага уништено

0

(фото:Новоросинформ)

Према речима званичног представника НМ ДНР Едуарда Басурина, снаге ПВО Доњецке Народне Републике су током протеклог дана, на прилазу граду Доњецку, уништиле ракету тактичког ракетног система Точка-У.

Његови фрагменти су пали ван стамбених насеља, захваљујући чему су жртве избегнуте.

Непријатељ је укупно испалио 425 граната и мина из вишецевних ракетних система БМ-21 Град калибра 122 мм, топовске артиљерије 122 мм, минобацача 120 мм и борбених возила пешадије.

Гранатирано је подручје 12 насеља Републике.

Од последица украјинске агресије један цивил је погинуо, тридесет шесторо, међу којима једно дете, је повређено.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Оштећено је 25 стамбених објеката и седам инфраструктурних објеката.

Материјали о чињеницама страдавања и рањавања цивила, оштећења инфраструктуре предати су представницима међународних организација за људска права, као и Генералном тужилаштву ДНР ради укључивања у кривичне предмете покренуте против команде Оружаних снага Републике Српске. Украјина.

Војна лица Доњецке Народне Републике заједно са Оружаним снагама Руске Федерације настављају са ослобађањем насеља наше Републике од украјинских окупатора .

Наши војници су током протеклог дана уништили 58 украјинских освајача, два ватрена положаја хаубица Д-30, један ватрени положај тенка, један противавионски топ ЗУ-30, један тенк, једно борбено возило пешадије, два оклопна возила.

Заробљени су један тенк, један БМП, два оклопна возила и два камиона.

Шест војника 54. механизоване бригаде добровољно су положили оружје и прешли на страну Доњецке Народне Републике.

Иван Филипоненко, званични представник НМ ЛНР, рекао је да непријатељ наставља да терорише цивилно становништво Републике, гранатирајући цивилну инфраструктуру фронтовских насеља ЛНР, која не представљају опасност за непријатеља. а нису војни објекти.

Прочитајте још:  Биолабораторије САД: Опасни експерименти на украјинским војницима

Током протеклог дана, оружане формације Украјине извеле су минобацачки напад на територију насеља. насеље Золоте-5. Услед гранатирања је оштећена стамбена зграда, а уништена је помоћна зграда.

У циљу сузбијања ватрене активности на цивилно становништво Републике, положаји Оружаних снага Украјине са којих је испаљена ватра су благовремено откривени и уништени ватреним оружјем на дужности.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *