ИСПЛИВАЛА НИКАД ВИЂЕНА ФОТОГРАФИЈА Медлин Олбрајт у загрљају српског дечака, крила се у Врњачкој бањи од нациста

0

(фото:Принтскрин)

Бивша државна секретарка САД Медлин Олбрајт крила се од нациста у Врњачкој бањи.

Олбрајтову на фотографији грли српски дечак.

Прочитајте још:  Двоструки аршини Запада: Што признаје Украјини, не даје и Србији
Зоран Милосављевић, научни сарадник Института за политичке студије је навео да је фотографија настала у Врњачкој бањи у тадашњој вили Ривијера, то је данашња зграда општинског суда.

“Медлин Олбрајт се за време рата крила у Врњачкој бањи од нациста, са мајком и бабом. Ми смо њу спасили, хранили и сачували. Померена је од стране оца који је био дипломата у Београду код својих пријатеља у Врњачкој бањи. Њен отац је тамо имао доброг друга који се бавио трговином чешког порцелана” – подсетио је Милосављевић.

Не заборавимо какве су казне биле када немачки војници виде да неко крије јеврејску породицу. Тај човек је ризиковао да изгуби своју породицу. Недалеко одатле је била и централа немачке војске.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ми смо као народ свакоме помогли, свакога заштитили и показали да смо неустрашиви, великог срца и ово то потврђује” – истакао је Милосављевић.

Олбрајт је преминула пре три дана, у 84. години живота, и то на годишњицу дана кад је званично саопштена одлука о НАТО агресији на тадашњу Савезну Републику Југославију 1999. године.

Ало

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *