Руски ПВО оборио два украјинска Су-25 и један Су-24

0

(фото:РТ)

Руски ПВО системи су током дана оборили три украјинска авиона: два Су-25 и један Су-24, као и шест дронова, саопштио је званични представник Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.

„Руски ПВО системи су оборили три украјинска авиона (два Су-25 и један Су-24), као и шест беспилотних летелица у ваздуху изнад села Вишњево. Поред тога, једна тактичка ракета комплекса Точка-У уништена је у рејону насеља Васиљевка“, рекао је представник ресора.

Од почетка војне операције уништено је 267 беспилотних летелица, 207 противваздушних ракетних система, 1.618 тенкова и других борбених оклопних возила, 166 МЛРС, 662 пољска артиљеријска и минобацачка топа, као и 1.453 јединице специјалних војних возила.

Такође, Министарство одбране Русије приказало је снимак лансирања крстарећих ракета „Калибар“ на војне објекте Оружаних снага Украјине у Украјини.

Удар високопрецизним оружјем изведен је са бока брода Црноморске флоте са Црног мора.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *