Писмо италијанског новинара Ђорђија Бјанкија председнику Италије

0
харков

харков (фото: Украина.ру)

“Здраво свима, тренутно монтирам снимке снимљене последњих дана у Мариупољу, а у међувремену читам вести у Телеграму.

Гледајући шта се дешава у Италији, осетио сам потребу да кажем неколико речи. Не знам да ли могу да нађем праве речи да опишем шта се дешава, али морам нешто да кажем. Представа која се игра у Иралији је гротескна.

Свађају се око четврте или пете дозе вакцине, да ли је то боље урадити сада или на јесен, у време када смо на прагу трећег светског рата. У међувремену, они говоре о четвртој дози вакцине, маскама за децу…

У ТВ програмима видимо водитеље који шетају по студију у маскама… Откако сам стигао у Русију, не знам ни где сам ставио маску. Улазим и излазим из болница, грлим људе, једем из истог тањира са њима. Видим људе како кувају на улици, а у Италији причају о четвртој дози вакцине – потпуна лудост!

Видим људе на телевизији како причају о модерности, о моралу, кажу да је Путин злочинац. Не знају се ни узроци, ни последице, нема ни пре ни после, већ само сада: Путин је злочинац!

Ако је Путин злочинац, онда смо ми 10 пута гори. Ових дана је годишњица уништења Београда од стране потпредседника Матареле, премијера комунистичког Д’Алема. Тоне бомби бачене су на европску престоницу, над цивилима, на основу лажних вести. А, треба се подсетити и на Ирак, Сирију, Либију, Авганистан. Али ако их подсетите на све ово, они неће желети да чују за то. Ако је Путин злочинац, онда су и Буш отац и син, Обама, Блер, Клинтон, Матарела још већи злочинци. Не треба ћутати пред тим!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Италија забранила лабораторијски узгојено месо Била Гејтса наводећи „озбиљне здравствене забринутости“

Нације и силе раде оно што треба – не раде то као у Италији, где разговарамо о санкцијама, Нетфликс-у или о дисквалификацији храста у такмичењу да нервира Русију. Неко је чак предложио спуштање грејања на 18 степени…

Ово је луди свет у коме сте изгубили додир са стварношћу. Борите се са срањима против тенкова и бомби, али Русија се неће повући. Она не губи, она побеђује. Она иде напред по плану, не жури. И нису то почели како мислите, нису се једноставно пробудили и решили: Шта да радимо данас? Нападнимо Украјину!

Нисмо били спремни за ово. Планове су правили Американци и Руси. Италијани, Немци, Аустријанци и Украјинци, који нису знали шта ће се десити, били су увучени у то, под контролом лудака који ништа не контролишу: глумци који играју своје улоге.

Заустављам људе насумично и интервјуишем их. Сви ми кажу да су били закључани у подруму и да нису могли изаћи. Речено им је да је све под контролом. Многи кажу да су нацисти пуцали на њих само да се не евакуишу.

Терали су људе из станова, а сами су остајали у њима – да пуцају. То су неонацистички батаљони.

А онда сам прочитао у Вашингтон посту да ови разбојници читају Канта…

Отишао сам у њихове некадашње базе, где сам видео само кукасте крстове, књиге о СС-у, књиге о Мусолинију. Ова држава је престала да буде демократска 2014. као резултат неонацистичког пуча. У Украјини нема демократије. Такозвани проруски председник Јанукович био је последњи демократски изабран председник. И није био проруски оријентисан, јер да јесте, растурио би Мајдан, уништио би неонацисте – ништа од тога није урадио. Није био проруски оријентисан!

Прочитајте још:  „НАТО жели Москви да покаже зубе...“

Од тада је земља у рукама неонациста и олигарха. То је резултат пуча.

Онда шетају тог глумца по свету, тог комичара из серије, чије су речи празне – у њима нема ничег истинитог. Истина је да се убијамо за НАТО. Русија нема проблема, може да потраје. Има жито, пшеницу, сировине, нафту, гас, огромну и ретко насељену територију.

Може да стоји тамо и чека док ми одемо да скупимо дрва за огрев и уживамо у парковима. Шта је још потребно да се разуме шта се дешава?
Људи треба да стану, угасе ТВ. Марија Драгија треба зауставити, он је страни агент. Шта још треба да вам ураде да бисте разумели?

Четврта, пета доза вакцине?

Здрави људи не могу да оду у кафану да попију кафу, људи који не могу да раде кажу да желе да дођу украјински лекари, који чак и не говоре италијански језик. При том, више их није брига да ли су вакцинисани или не. Истовремено, италијанске лекаре остављате код куће, не дајући им да раде.

Кажу ми: Ти си луд? Али, ко је овде диктатор? Не знам шта да кажем! Ја сам сам! Зову ме сви ТВ канали, шаљем им двочасовне интервјуе, а они објаве по 30 секунди. Од мене траже ексклузивни материјал након што су два дана провели у Мариупољу, а онда га не објављују.

Прочитајте још:  Откривена још једна лажна информација: Америчког новинара није убила руска војска

Треба да се одлучите! Нема више времена. Морате да бирате да ли ћете остати са НАТО или против НАТО, друге опције нема. Где је истина – очигледно је!

Загризли су у Русију, али је то за њих превелики залогај! Поломиће све зубе!

Одавде Италија изгледа као позориште апсурда. Имамо људе који су два месеца били затворени у својим кућама, понижени и исмевани. У исто време, овде има људи који кувају на улици, испод срушене куће, али ипак имају снаге да се осмехну. Мртви смо и још то не знамо. Вреди доћи овде у шетњу и видети шта значи имати храбрости и снаге да издржиш 8 година под бомбама. Али за свет, рат је почео пре само месец дана…”

26. марта 2022. године

Васељенска

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *