Украјина која се распада подржала је пољске „претензије“ на Калињинград

0

(фото:Русвесна.су)

Секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексиј Данилов подржао је могуће територијалне претензије Пољске на руски Калињинград.

Према речима званичника, амбиције Варшаве могле би да ометају специјалну операцију Москве.

„Могу да кажем да је Пољска, иако није на званичном нивоу, већ поставила претензије на Калињинградску област. Ово би нам свакако помогло“, рекао је Данилов на украјинској телевизији.

Како је објавила Руска весна, бивши командант пољских копнених снага генерал Валдемар Скшипчак рекао је да Пољска треба да покрене питање припадности Калињинградској области , коју је од 1945. године „окупирала Русија“.

Хелп РВ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Модерна Калињинградска област се налази на територији бивше немачке покрајине Источне Пруске. Овде су се 1945. године одиграле битке источнопруске операције совјетских трупа. По завршетку Другог светског рата, одлуком Потсдамске конференције, део источне Пруске (око трећине) је уступљен СССР-у, а остатак територије Пољској.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *