Николај Патрушев: Русија у Украјини не бомбардује градове као што су то чиниле САД и НАТО у Југославији, Ираку или Авганистану

0

Патрушев (Фото: РИА)

Секретар руског Савета за безбедност Николај Патрушев рекао је да Русија у Украјини не бомбардује градове као што су то чиниле Сједињене Државе и НАТО у Југославији, Ираку и Авганистану.

Николај Патрушев је рекао да руске снаге не бомбардују градове и цивилне објекте као што су, како је навео, САД и НАТО чинили у Југославији, Ираку или Авганистану, “немилосрдно уништавајући стамбена насеља са хиљадама људи”, преноси Тас.

Прочитајте још:  Путинов Указ о одговору на непријатељске потезе страних држава
Патрушев је на састанку са алжирским колегом Нуредином Макријем у Москви додао да Русија у Украјини изводи ударе, укључујући и оне високопрецизним оружјем, на велика упоришта, аеродроме и складишта оружја и војне опреме.

Патрушев је претходно рекао да је ситуација у Украјини само једна од трагичних последица непромишљене и крваве политике Сједињених Држава, које, како је навео, “програмирају Украјину у антируском духу већ 30 година”.

“Циљ Американаца је, као и у Другом светском рату, очигледан – да ослабе Европу и нанесу максималну штету њеним односима са Русијом”, сматра Патрушев.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Изјавио је и да Русија завршава са прикупљањем доказа о војно-биолошким активностима САД у Украјини.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *