Русија: Кијев покушао да евакуише команданте “Азова” код Маријупоља, оборен хеликоптер

0

(фото: Русвесна.су)

У подручју Маријупоља оборен је украјински Ми-8 који је био послат за евакуацију командира екстремистичког батаљона “Азов”, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије генерал Игор Конашенков.

“У подручју Маријупоља, пет километара од обале, изнад Азовског мора, оборен је украјински хеликоптер Ми-8 који је био послат за ванредну евакуацију командира екстремистичких батаљона Азов који су напустили своје војнике”, рекао је Конашенков на брифингу.

Руска авијација и средства ПВО су обориле још три украјинска авиона и један дрон.

Прочитајте још:  Русија: Неће бити мобилисани ИТ експерти, запослени у финансијама и медијима

У протекла 24 часа руска авијација је погодила 41 објекат украјинских снага. Између осталих, уништена су два вишецевна ракетна бацача, један радар, два складишта наоружања и 24 упоришта и места где је била нагомилана војна техника.

Како је саопштио Конашенков, уз помоћ крстарећих ракета “калибар” уништена су два велика складишта наоружања у Житомирској области из којих је снабдевана украјинска војска око Кијева.

Од почетка специјалне војне операције у Украјини руска војска је уништила скоро 200 авиона и хеликоптера, више од 300 дронова и више од 1.700 јединица оклопне технике, закључио је портпарол Министарства одбране Русије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *