Немцима је речено да носе џемпере како би се изборили са растућим ценама енергије

0
немачкој, немачка

(Фото: Steve_Allen/Depositphotos)

Министар пољопривреде и заштите потрошача Баден-Виртемберга Петер Хаук подржао је потпуну немачку забрану увоза гаса и нафте из Русије као одговор на војну интервенцију Москве у Украјини.

Хаук је подржао санкције због војне интервенције Русије упркос утицају који би то могло да има на грађане његове земље, који се већ боре са растућим ценама енергије због којих им је тешко да греју своје домове.

„Можете да издржите 15 степени [Целзијуса] зими у џемперу. Нико од тога не умире. Али људи умиру негде другде“, рекао је Хаук, позивајући се на данак који је Русија нанела Украјини.

Коментари политичара, који је члан Хришћанско-демократске уније, изазвали су снажан одговор немачког удружења станара, који су узвратили да не показује разумевање за потребе старијих или оних који раде од куће.

Иако је удружење признало да Европа треба да смањи зависност од руских фосилних горива, упозорило је да би снижавање собне температуре и ослањање на више одеће могло довести до тога да се људи разболе током зимских месеци. „Са министарском платом или председничком пензијом, можете себи приуштити експлодирајуће трошкове енергије и не морате да се смрзавате“, навели су у изјави.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Удружење је даље подсетило Гасмана да, када је реч о изнајмљеном смештају, немачки станодавци имају законску обавезу да обезбеде да се собе загреју на 22 степена Целзијуса и да инсталирају одговарајућу вентилацију како би спречили накупљање влаге и појаву буђи.

Европска унија ће постепено укинути своје ослањање на нафту и гас из Русије до 2030. године, почевши од смањења потражње за руским гасом за две трећине ове године. Регион „не може да се ослони на добављача који нам експлицитно прети“, рекла је председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен.

Прочитајте још:  НЕОБЈАВЉЕНИ БИОЛОШКИ РАТ САД

Нулта тачка

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *