Пушилин: На преговорима се не може веровати обећањима Украјине, ДНР може ући у састав Русије

0

(фото :Фронтал)

Украјини се не може веровати на преговорима, она није способна да преговара, изјавио је лидер Доњецке Народне Републике коментаришући преговоре Кијева и Москве у Турској.

„Ми имамо седмогодишње искуство преговора са Украјином. Украјини се не може веровати чак ни онда када она нешто и потпише. Не сме се веровати ни када се за Украјину залажу земље-гаранти – говорим о Немачкој и Француској. Украјина није способна да преговара и није самостална“, рекао је Пушилин.

Он је навео и да денацификација не подразумева само уништавање злочинаца, већ је то и законодавни и образовни рад који неће трајати само једну годину.

„Денацификација није само уништавање тих ратних злочинаца и неонациста … То је озбиљан рад који предстоји и на образовном плану и на законодавном нивоу. Видите како је ових година све то прожимало различите гране. Ми радимо на томе и то није посао који ће трајати само једну годину. Потребно је све открити и променити и онемогућити да се ово поново појави у будућим генерацијама. То је наш задатак. Денацификација је широк, смислен и озбиљан процес који морамо да спроведемо“, додао је Пушилин.

Прочитајте још:  НАТО као велики бизнис

Он је саопштио да ће република размотрити питање улска у састав Русије након ослобођења целе територије.

Подсетимо, председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *