САД треба да објасне циљеве финансирања украјинских биолабораторија

0

(фото:Русвесна су)

САД треба да објасне Европљанима праву ознаку средстава намењених финансирању украјинских биолошких лабораторија, рекао је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев у интервјуу за недељник Аргументи и Факти.

Према његовим речима, „стварање биолошког оружја од стране Вашингтона и недостатак жеље да уништи отровне супстанце имају сасвим одређене циљеве“.

Прочитајте још:  Позиви Зеленског да САД подрже Украјину изазивају поделу у Вашингтону

„Због тога Група седам треба пре свега да пита САД о плановима за употребу ових врста оружја за масовно уништење, о томе да ли Вашингтон спрема провокације хемијским оружјем, да ли ће предати забрањено наоружање терористима и неонацистима. Бела кућа треба да објасни Европљанима праву ознаку средстава намењених финансирању украјинских биолошких објеката од стране фондације коју води Хантер Бајден”, рекао је шеф безбедности.

Он је нагласио да је „цео свет заинтересован за одговоре на ова питања“, преноси ТАСС.

Ипак, САД, навикле да одбацују гласове глобалне заједнице и не препознају вредност људских живота, цинично игноришу ова питања“, додао је он.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *