Министарство одбране: Украјина је лансирала смртоносне мине у Црном мору и прети да ће потопити стране бродове

0

(Фото: РИА НОВОСТИ)

Министарство одбране Русије је 31. марта поподне издало саопштење о тешкој ситуацији у водама Црног и Азовског мора, која је изазвана злочиначким деловањем украјинских власти.

„У оквиру обиласка парламената западних земаља у циљу прикупљања оружја за „одбрану Европе и демократије“, Владимир Зеленски је, обраћајући се 30. марта посланицима норвешког Стортинга, оптужио Русију да наводно „минира море“. ” и блокирање страних бродова у украјинским лукама.

Узимајући у обзир непознавање стварне ситуације ван Кијева Зеленског и активности његових подређених, званично објављујемо.

У периоду од 25. фебруара до 4. марта, у водама Црног и Азовског мора, остаци минорних снага украјинске морнарице поставили су око 420 морских сидрених мина застареле конструкције типа ЈаМ-1: у Црном мору – 370 и у Азовском – 50.

Услед невремена у Црном мору и због незадовољавајућег техничког стања, на око 10 украјинских рудника покидани су каблови са доњим анкерима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Од тада, под утицајем ветра и површинских струјања, украјинске мине слободно односе у западни део Црног мора у правцу југа.

7
Турски морнари су недавно открили и неутралисали једну украјинску мину. Друга украјинска мина неутралисана је у румунским територијалним водама .

Где данас плутају преостале украјинске мине, то нико не може да зна, а посебно руководство кијевског националистичког режима, које је својим злочиначким деловањем створило директну минску претњу транспортним и теретним бродовима свих црноморских земаља.

Што се тиче лажи Зеленског о наводној блокади око 100 страних бродова у украјинским лукама, објашњавамо:

Украјинске власти тренутно принудно задржавају 68 бродова који припадају Турској, Кини, Швајцарској, Грчкој, Малти, Панами, Маршаловим Острвима, Сијера Леонеу, Коморима, Белизеу, Либерији, Кајманским острвима, Данској, Сирији.

Прочитајте још:  Украјински „Десни сектор“ прети Мађарима у Украјини (Видео)

Истовремено, Руска Федерација свакодневно од 08:00 до 19:00 по московском времену отвара безбедан коридор дужине 80 и ширине 3 наутичке миље за излазак ових пловила из територијалних вода Украјине у југозападном делу правац.

Међутим, посаде ових бродова су нам током радио разговора рекли да украјинске власти забрањују сваки излазак страног пловила из украјинских лука под претњом тренутне поплаве.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *