Оборена два украјинска хеликоптера са командантима батаљона “Азов”

0

Sputnik / РИА Новости

Војска Доњецке Неродне Републике оборила је два хеликоптера у којима су се налазили команданти екстремистичког батаљона “Азов” који су покушали да побегну из Маријупоља, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.

Како је саопштио генерал, јутрос је кијевски режим покушао да евакуише командни састав “Азова” уз помоћ два хеликоптера. Међутим, снаге ДНР су обориле оба Ми-8.

Један хеликоптер је оборен трофејним оружјем – америчким преносним противваздушним ракетним комплексом “Стингер” у подручју места Рибацка, док је други украјински Ми-8 ракетом оштећен, одлетео у правцу Црног мора, и пао на 20 километара од обале.

“Руске Ваздушно-космичке снаге су уз помоћ средстава противваздушне одбране обориле један украјински хеликоптер Ми-24, 30 километара западно од Изјума, као и четири украјинска дрона у подручју Тамарина, Лисичанска и Волновахе”, додао је Конашенков.

Од почетка извођења специјалне операције у Украјини руска војска је уништила 124 авиона, 80 хеликоптера, 345 беспилотних летелица и 1.826 танкова и друге оклопне технике.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Албанија: Србија потписала Тиранску декларацију којом се „осуђује руска инвазија на Украјину и наглашава приврженост територијалном интегритету те земље унутар међународно признатих граница“

Офанзива се наставља

Устаници ДНР и ЛНР настављају офанзиву у Донбасу, за дан је уништено 90 украјинских бораца, изјавио је Конашенков.

„Јединице снага ЛНР настављају офанзивна дејства на периферији Северодоњецка. За дан су напредовале два километра у дубину одбране 57. засебне моторизоване пешадијске бригаде. Ликвидирано је преко 40 људи из украјинске бригаде, три борбена возила пешадије, три возила различите намене и два пољска складишта ракетно-артиљеријског наоружања“, рекао је он.

Како је додао, снаге ДНР преузеле су контролу у делу насељеног места Новобахмутовка. Тренутно се воде борбе са јединицама 25. украјинске ваздушно-десантне бригаде на периферији насељеног места Новоселовка.

Раније је чеченски лидер Рамзан Кадиров саопштио да је Маријупољ ослобођен 90-95 одсто.

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *