Песков: Русија ће ојачати своје западне границе

0

Дмитриј Песков (EPA-EFE/YURI KOCHETKOV)

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да ће Русија ојачати своје западне границе како никоме не би пало на памет да је нападне.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу је известио председника Русије Владимира Путина да земље НАТО јачају свој војни потенцијал према руским западним границама, рекао је Песков, пренела је агенција РИА Новости.

Прочитајте још:  Потпуно ван додира са стварношћу. Хоће ли Зеленски ослободити Мариупољ са својим трупом од 95 четвртине?

„Путин је дао инструкције Шојгуу, а наше Министарство одбране сада ради на томе да развије план за повећање и јачање нашег војног потенцијала на западним границама као одговор”, истакао је Песков, јавља Танјуг.

Наравно, то ће бити урађено на начин да се заштитимо и да се у свему одржи неопходан паритет, како никоме не би пало на памет да нас нападне, казао је Песков у интервјуу за ТВ канал Белорусија 1, чији је одломак данас емитован.

Политика

Бонус видео:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *