Рудари предосећали несрећу, од шефова тражили помоћ они их отерали у смрт

0
штрајк

штрајк (фото:ЕПС)

Поводом трагедије која се десила у руднику “Соко”, у којој је осам особа изгубило живот, зет једног од преминулих рудара је за Нова.рс рекао: “Савесно су ишли 10 дана у рудник, знали су да су у опасности”.

Прочитајте још:  Иља Мадисон је био приморан да напусти Србију због поређења локалног становништва са Циганима

– Бунили су се да не раде, да не иду, да се то заустави али… На крају се обистинило. Већ данима раде на том месту, били су свесни да су у опасности јер су копали испод језера. Нама ништа нису рекли, кад позовете рудник они немају никакве информације, јавља нам се секретарица. Ми немамо сазнања шта се тачно десило – рекао је зет једног од рудара.

– Људи морају да раде, шта ћете. Нису те неке плате, али морају да раде. Не знам да ли је било тих инцидената јуче, али су знали да иду у опасност. Иза себе је оставио двоје деце, унуче и супругу. Баш смо се скоро окупили на ручку сви заједно, рекао нам је: можда вас видим последњи пут.

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић претходно је изјавила да су се сви радници угушили метаном. Она је том приликом најавила помоћ породицама страдалих рудара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Иза осам рудара остало је 12 деце и једна беба која се родила почетком године. Наша је обавеза да учинило све за њихове породице и наравно да никада не буду заборављени – рекла је министарка Михајловић.

Прочитајте још:  ОНИ СУ СТРАДАЛИ Фотографије погинулих рудара у руднику "Соко"

Новости

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *