“НИСТЕ ДОБРО ДОШЛИ” У Хрватској поново скинута застава Србије

0
анархија

Са зграде Савета српске националне мањине у Вараждину поновно је скинута српска застава, саопштила је Жупанијска организација СДП-а Вараждинске жупаније.

Портпаролка Полицијске управе вараждинске Марина Коларић рекла је за Хину да је, до суботе око 10 сати, када је примљена пријава, са зграде у центру Вараждина скинута “застава једне националне мањине, док су друге заставе остављене, а криминалистичко истраживање се наставља”.

 

О инциденту се изјаснила и посланица у хрватском парламенту и председница жупанијског СДП-а Барбара Антолић Вупора која је оштро осудила овај поновљени вандализам у Вараждину, граду који би, како је рекла, требало да буде град толеранције, културе и мирног суживота свих грађана, укључујући и националне мањине.

С обзиром на то да није реч о првом оваквом инциденту, већ је српска застава с исте зграде скинута и у новембру прошле године, Антолић Вупора је оценила да тиме неко делу грађана шаље поруку да у Вараждину нису добродошли.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Уверена сам да се овакве ствари не би догађале да нашу децу од малих ногу кроз грађански одгој учимо толеранцији, али овај пример нажалост говори како је друштво у том погледу заказало”, навела је Антолић Вупора.

Ало

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *