Уништен 51 војни објекат: Министарство одбране Русије

0

(Фото: РИА НОВОСТИ)

Руско Министарство одбране је током јутарњег брифинга известило о тренутној ситуацији у зони специјалних операција у Украјини и Донбасу.

Ујутро 3. марта, високопрецизне ракете морског и ваздушног базирања уништиле су рафинерију нафте и три складишта горива и мазива у близини града Одесе, из којих се горивом снабдевала група украјинских трупа у правцу Николајева.

Прочитајте још:  Пали укронацисти код Ростова на Дону
Системи ПВО Ваздушно-космичких снага Русије оборили су у ваздуху две украјинске беспилотне летелице у областима насеља Кудрјашовка и Шуровка*.

Оперативно-тактичка авијација Ваздушно-космичких снага Русије је током ноћи погодила 51 војни објекат Украјине.

Међу њима: четири командна места, два лансера противваздушног ракетног система Оса-АКМ у рејонима насеља Барвенково и Славјанск, две артиљеријске батерије, две инсталације вишецевних ракетних система, четири пољска складишта ракета и артиљеријског наоружања и муниције у рејонима насеља Константиновка и Крестишће, као и 32 упоришта и подручја концентрације војне технике Оружаних снага Украјине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наставља се систематско уништавање опреме Оружаних снага Украјине

Укупно, од почетка специјалне војне операције, уништено је: 125 авиона и 88 хеликоптера, 383 беспилотне летелице, 221 противваздушни ракетни систем, 1903 тенка и друга борбена оклопна возила, 207 вишецевних ракетних бацача, 805 пољских артиљеријских топова и минобацача, као и 1781 јединица специјалних војних возила.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *