Бајден забранио да се исплати хонорар дописнику Спутњика Србија из Црне Горе

0

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

Ако мислите да Црна Гора није увела санкцији Русији, варате се. Она само није могла то да уради по закону, јер нема владе, али за сваки случај примењује правила која је, како кажу, донео Савет безбедности уједињених Нација.

„ЦКБ банка узима у обзир ембарго, санкције и друге рестриктивне мјере међународних организација и разних држава, а нарочито важеће одредбе Савјета базбиједности УН и Европске уније“, каже се у одговору на захтев Бобана Нововића, дописника Спутњика Србија из Црне Горе да му се објасни зашто не може да подигне свој лични доходак.

За оне који, евентуално, не знају – Савет безбедности такву одлуку није никад донео. А не би ни могао – за то би требало да гласа и Русија.
Али банка се, не желећи да стане иза својих наопаких решења и кршења правила и закона, скрива иза измишљених одлука Уједињених нација. А кад већ тих одлука нема, додаће и некакву одлуку америчког председника.

Човек би помислио да је Бајден лично забранио банци у Црној Гори да исплати хонорар дописнику Спутњика из Подгорице.

Спутњик

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *