Цесид: СНС освојио 42,9 одсто гласова, Уједињени за победу Србије 13,5

0

(Принтскрин)

Центар за слободне изборе и демократију (ЦЕСИД) објавио је коначне резултате парламентарних избора у Србији, према којима је листа „Александар Вучић – Заједно можемо све” освојила је 42,9 одсто гласова.Коалиција Уједињени за победу Србије добила је 13,5 одсто, а Социјалистичка партија Србије 11,4 одсто гласова.

Следе коалиција НАДА са 5,4 одсто, коалиција Морамо са 4,6 одсто, коалиција окупљена око Двери са 3,9 и странка Заветници са 3,8 одсто, преноси Бета.

Остале листе су испод изборног цензуса од три одсто.

Вучићу 58,3 одсто гласова, Понош на 18,3
Центар за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) објавио је данас коначну пројекцију резултата гласања за председника Србије по којој је кандидат коалиције око Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић победио у првом кругу са 58,3 одсто гласова док је на другом месту кандидат коалиције Уједињени за победу Србије, Здравко Понош са 18,3 одсто гласова, пренела је Бета.

Прочитајте још:  Ухапшен једини Србин који живи у Витомирици код Пећи
Следи кандидат коалиције НАДА Милош Јовановић за кога је гласало шест одсто изашлих бирача, кандидати Патриотског блока и Заветника, Бошко Обрадовић и Милица Ђурђевић Стаменковски са 4,4 одсто подршке и Биљана Стојковић испред коалиције Морамо коју је подржало 3,3 одсто бирача који су гласали на јучерашњим изборима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Цесидова пројекција показује и да је Бранка Стаменковић испред коалиције Суверенисти добила 2,1 одсто гласова док је за кандидата Српске деснице Мишу Вацића гласало 0,9 одсто изашлих бирача.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *