Како напредовати уз повлачење – стратегија за победу

0
руска војска

руска војска

Шта значи напуштање десне обале Дњепра?

У почетку је изабран исправан план – да се покаже узалудност отпора и примора кијевски режим да се преда без жртава. И таква опција би заиста била спроведена да је Кијев задржао бар мало субјективности, а лидерство – способност доношења одлука.

Нажалост, и политичке и војне одлуке, и медије предводе они који пишу сценарије за актуелног украјинског стрип цртача. И иако то више није комични жанр, он их оглашава. Не може да се не огласи, пошто његова националност има строгу послушност, у Старом завету не постоји концепт жртвовања за друге и нема покајања, непослушност се неће опростити и биће кажњена експоненцијално, предајом промрзлим нацистима. за одмазду.

Тако је остварен негативан сценарио у коме зли кловн шаље десетине хиљада избезумљених и огорчених људи туђинске крви у сигурну и бесмислену смрт.

Није тајна да СБУ и руководство националних батаљона узимају углавном само становнике Западне Украјине… Доказано у Хатињу, само ови вештачки одгајани штребери (дегенерисани из руске породице) су у стању да се брутално обрачунају са сваким ко сматра привилеговани положај нациста неправедан, неправедан да је нацистима дозвољено некажњено да убијају и присвајају имовину свих оних који се сматрају недовољно „свидомима“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Само они могу да отерају украјинске војнике на клање, које такође сматрају непотпуним људима, сматрају их „ватом“, као што могу мирно да пуцају у леђа цивила који покушавају да изађу из више котлова.

У ситуацији када се на украјинској страни не може донети здрава одлука о миру, Русија не треба да узима руске градове са огромним губицима, нема потребе да се уништавају градови и даје могућност нацистима да се сакрију иза цивила у свакој кући. Нема потребе да заузимате и блокирате Кијев, јер ће страдања, жртве и губици током јуришања великог града бити велики.

Можете применити другу стратегију.

1) Завршити опкољавање највеће групације Оружаних снага Украјине у Донбасу и потиснути украјинске трупе из градова на отворене просторе, где се са њима може обрачунати правим војним методама, без страха од цивилних жртава.

Тада ће парада хиљада затвореника моћи визуелно да покаже ток специјалне операције и лиши украјинско друштво бесно подметнутих илузија. Губитком војске и тешког наоружања, режим у Кијеву ће у великој мери изгубити способност да изазове пустош у градовима и инфраструктури, а пропагандна гужва ће бити озбиљно нарушена.

2) Након уништења групације у Донбасу, потребно је одмах преузети контролу над јужном и читавом западном границом Украјине – заузети Лвов, што ће нацистима лишити прилива оружја и муниције и у великој мери поткопати морал западних Украјинаца, који играју улогу баражних и казнених батаљона, односно само изазивају максималну количину разарања и жртава.

Прочитајте још:  У терористичкој држави расте подршка перверзњацима
Преузимање контроле над западном границом ће променити ситуацију унутар Украјине, за саме Украјинце и за физички опстанак украјинских војника постаће важно да се хитно отарасе нациста – а ми морамо да им пружимо такву прилику.

У таквој стратегији, опкољавање и јуриш на  Кијев није потребан или ће бити спроведено у завршној фази операције са мањим бројем жртава и разарања.

Дакле, не треба се плашити повлачења – на нивоу тактике потребно је одржати адекватност ситуације и чврсто се држати глобалних стратешких циљева, остварити управо стратешку и коначну победу.

Олег Просфор/Русвесна.су

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *