Чешка послала Украјини тенкове Т-72

0

(ЕПА ЕФЕ - Ч.З)

Чешка је послала у Украјину неколико тенкова Т-72 и борбених возила пешадије БВП-1, јавља Ројтерс позивајући се на извор из чешког одбрамбеног сектора.

Он је на тај начин потврдио наводе чешке телевизије, која је објавила на Твитеру снимке воза са пет тенкова и пет борбених возила.

Како се наводи, пошиљка је поклон који је договорен са НАТО савезницима.

Телевизија је навела да је ту информацију потврдио шеф одбора за европске послове доњег дома чешког парламента Ондреј Бенешик, који је Ројтерсу рекао да је то сазнао од стручњака за одбрану из његове Хришћанско-демократске партије.

Прочитајте још:  ПЕНТАГОН ПРЕТИ: Нећемо дозволити Русији да победи у рату у Украјини

Извор Ројтерса из чешког одбрамбеног сектора је, такође, потврдио да су тенкови и борбена возила послати у Украјину, али је одбио да говори о детаљима пошиљке из безбедносних разлога.

Чешка министарка одбране Јана Чернохова рекла је посланицима да неће ни потврдити ни негирати детаље о чешкој помоћи Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Могу једино да вас уверим да Чешка Република помаже Украјини колико може и да ће наставити да помаже војном опремом, како лаком тако и тешком”, навела је она, преноси Танјуг.

Политика

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *