Русија не гађа цивилне објекте

0

(фото: Русвесна.су)

Руске снаге никада не гађају цивилне објекте током специјалне војне операције у Украјини, притом покушавајући да спасу што више цивила, рекао је у уторак стални представник Русије при Уједињеним нацијама Василиј Небензја.

“Неопходно је уклонити овај нацистички тумор који гута Украјину. Тај циљ ћемо постићи пре него касније. Нема других начина”, рекао је он на седници Савета безбедности Уједињених нација, преноси ТАСС. „Не гађамо цивилне објекте да бисмо спасили што више цивила. Зато наше напредовање није тако брзо колико су многи очекивали.”

Прочитајте још:  "Хероји" нису желели да падну и одлучили су да живе супротно плановима вођа Укрорајха

„Не понашамо се као што су се Американци и њихови савезници понашали у Ираку када су збрисали читаве градове“, приметио је он. „Мало су марили за њих. Нама је стало, јер су нам Украјинци сродници. Али радикали немају шта да изгубе, њих није брига за цивиле. Спремни су да заједно са собом отерају у гроб целокупно становништво Украјине. Провокација у Бучи то јасно показао.”

„Владимире Александровичу [Зеленски], не дозволите Западу да реализује свој план. Молим вас, доносите исправне одлуке које су потребне вашој земљи јер ће се Запад борити до последњег Украјинца“, позвао је Небензја. „Донесите ову одлуку одмах. Ви савршено добро познајете стварну ситуацију. Можда ће касније бити прекасно.“

Васељенска

Бонус видео:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *