Шведска прогласила тројицу руских дипломата персонама нон грата

0
шведска

(Фото: Flickr / John Scott Rafoss)

Шведско Министарство спољних послова одлучило је да протера три руска дипломата. Ово је изјавила шефица шведског министарства спољних послова Ан Линде.

„Руски амбасадор у Стокхолму позван је данас у Министарство спољних послова како би добио оштру осуду од Шведске и ЕУ“, рекао је Линде, а преноси ТАСС.

Према њеним речима, „Шведско министарство спољних послова одлучило је и да депортује три руска дипломата који не раде у складу са Бечком конвенцијом“.

Раније је објављено да су данске власти одлучиле да протерају 15 руских дипломата .

Званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да ће руска страна одговорити на протеривање њених дипломата из Данске.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поред тога, министар спољних послова Италије Луиђи Ди Мајо рекао је да је руски амбасадор Сергеј Разов позван у зграду италијанског Министарства спољних послова, где му је речено о протеривању 30 руских дипломата из земље .

Заменик шефа руског Министарства спољних послова Александар Грушко назвао је протеривање руских дипломата из европских земаља унапред договореном кампањом.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *