Тбилиси назвао Украјину „резервом грузијских криминалаца“

0

Протести у Грузији (Фото: Јутјуб)

Украјина је постала „резерват за криминалце који су побегли из Грузије“, рекао је у уторак заменик грузијског премијера, министар културе Теја Цулукиани, коментаришући изјаве украјинских власти да Тбилиси наводно помаже Руској Федерацији у шверцу санкционисане робе.

Претходно је потпредседница украјинске владе Ирина Верешчук рекла у етеру компаније Формула ТВ да Грузија наводно даје Руској Федерацији своју територију за шверц војне опреме и резервних делова. Касније су представници грузијских власти јавили да су изјаве украјинске стране о шверцу оружја резултат притиска присталица бившег председника Михаила Сакашвилија , који се налазе у Украјини .

„Нажалост, без наше кривице, Украјина се чак и за време мог мандата министра правде претворила у резерву за злочинце који беже из Грузије. Зато бих волео да украјинска влада сарађује не са злочинцима који беже, већ са владом Грузије. “, рекао је Цулукиани новинарима.

Према њеним речима, Верешчукова изјава је „неразумљива дезинформација“. „Желим да кажем госпођи Верешчук. Поштовани колега, верујте да су границе Грузије контролисане. Министарство финансија Грузије је издало званично саопштење – дакле, свака санкционисана роба, било војна, материјал двоструке намене или друга, подвргнути строгој царинској контроли на нашим границама“, рекао је потпредседник Владе.

Као одговор на специјалну војну операцију Руске Федерације у Украјини, западне земље су увеле низ нових антируских санкција. Многе стране компаније обуставиле су рад у Руској Федерацији. У Европи се периодично чују изјаве на различитим нивоима о одбијању увоза руске нафте и гаса, а појединачна ограничења се уводе на нивоу компаније. Сједињене Државе су већ забраниле увоз руских енергената, укључујући нафту, у земљу, а до краја године Велика Британија планира да напусти нафту из Руске Федерације .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Руска војска наставља да уништава складишта оружја украјинских снага

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *