Амбасадор Белорусије: Запад верује да има ексклузивно право да уведе санкције било којој земљи

0

(фото:Принтскрин)

Запад сматра да има искључиво право да уведе санкције било којој земљи. Ово је изјавио изванредни и опуномоћени амбасадор Белорусије у Монголији Дмитриј Горелик у интервјуу за монголски информативни портал ГОГО, преноси БелТА.

“Ово није први пут да смо подвргнути санкцијама Запада. Западне земље верују да имају искључиво право да уведу политичке и економске санкције било којој земљи коју желе. Због тога смо се дуго припремали за санкције. Ми преговарали су са Русијом и другим земљама Евроазијске економске уније и радили на ублажавању њихових последица“, рекао је дипломата.

Дмитриј Горелик је приметио да санкције врше притисак на неке секторе привреде, али у санкцијама нема ништа критично. “Прво, развили смо компензационе и заштитне механизме. Друго, постоје нове могућности за развој трговине са другим земљама. Интереси наше земље се не завршавају са западним светом, постоје могућности за проширење економских веза са Кином, Индијом. , Јужне Америке и афричких земаља „Тако да не мислим да ће то имати огроман утицај на економију наше земље. Такође, у последње време, западне санкције су превазишле поимање, постале су бесмислене. Забрањују руску културу, музику, па чак и мачке. !” – огорчен је амбасадор.

“Кажу да спорт треба да буде ослобођен политике, али сви смо видели шта се десило на Параолимпијским играма у Пекингу. Ово је изван добра и зла! Која је поента ових санкција? Осећа се као да они, како кажу, хоће јако да гризу. Недавно су западне земље и Украјина такође покушале да искључе Русију и Белорусију из међународних организација као што су УН и Унеско, СТО, ИАЕА, Светска банка, ММФ. ЕБРД је затворила своје канцеларије у Белорусији и Русији и кажу да “више нећемо сарађивати са овим земљама. “Зашто? Зато што је тако неко на Западу одлучио. Овај процес је пут у нигде. Тиме се неутралише цела суштина постојања међународних организација”, рекао је шеф Белорусије. нагласила је дипломатска мисија.

Прочитајте још:  Швајцарски политичар: Санкције су неефикасне са геополитичке тачке гледишта, али уједињују народ

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *