Русија: Украјински напад на Белгород извршен ракетом Точка-У

0

(фото: Русвесна.су)

Руски истражни комитет утврдио је да је експлозију у складишту муниције у близини Белгорода на југу Русије 29. марта, изазвала ракета Точка-У испаљена из Украјине, при чему је повређено осам руских држављана и уништено складиште, саопштено је из прес службе комитета за Тасс.

“Прелиминарно је утврђено да је око 20 часова 29. марта 2022. украјинска војска испалила тактички ракетни систем Точка-У, са територије Харковске области према Белгородској области, како би извршила најмање три лансирања ракета забрањених међународним конвенцијама”, наводи се у саопштењу прес службе.

Прочитајте још:  Оружане снаге Украјине бацају гранате из хеликоптера на становнике Харковске области

Према саопштењу Руског истражног комитета, покренут је кривични поступак против неидентификованих припадника украјинских оружаних снага због сумње на кривично дело “употреба забрањених средстава и метода ратовања” током бомбардовања територије Белгородске области од стране украјинске војске.

Осам руских држављана је повређено у овом нападу, а пожар и експлозије које су уследиле у потпуности су уништиле складиште, навела је прес служба.

Гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков изјавио је да се инцидент догодио у близини насељеног места, а према његовим подацима међу мештанима није било жртава и повређених, наводи Тасс.

Б92

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *