Руске снаге ракетирале украјинску војну технику на железничкој станици у Житомирској области

0

Sputnik / РИА Новости

Русија је високопрецизним ракетама ваздушног базирања извела напад на концентрисану украјинску војну технику на железничкој станици Новгород-Волински у Житомирској области, саопштио је портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.

„У нападу су уништене резерве намењене за пребацивање групе украјинских трупа у Донбас“, прецизирао је Конашенков.

Оперативно-тактичка авијација Ваздушно-космичких снага Русије погодила је 42 војна објекта Украјине, укључујући командно место, два пољска складишта муниције и два вишецевна ракетна система, као и 12 упоришта и подручја концентрисање украјинске војне технике“, рекао је он.

„Руски ПВО системи оборили су у ваздуху два украјинска војна хеликоптера: Ми-8 и Ми-24 у близини Херсона, као и три беспилотне летелице, укључујући два – ‘Бајрактара ​​ТБ-2’ у областима насеља Криви Рог и Трудовој“, истакао је Конашенков.

Прочитајте још:  Московски суд казнио је Гугл због објављивања видеа Моргенстерна који промовише дрогу

Он је додао да су руске снаге потпуно блокирале насеље Новомихајловка и рашчишћавају га од нациста.

Према његовим речима, „потискујући јединице 54. механизоване бригаде украјинских трупа, јединице Оружаних снага Русије блокирале су и насеље Угљедар и сада воде борбе“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Током протеклог дана у овој области је уништена појачана моторизована пешадијска чета и тенковски вод украјинских трупа, прецизирао је генерал.

Конашенков је истакао да је од почетка специјалне војне операције, Оружане снаге Русије уништиле су 125 авиона, 95 хеликоптера, 416 беспилотних летелица, 220 вишецевних ракетних система, 2.003 тенка и оклопних возила, 220 вишецевних ракетних бацача, 869 артиљеријских оруђа и минобацача, као и 1.902 специјална војна возила Оружаних снага Украјине.

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *