Земље НАТО-а учествовале у дизајнирању новог наоружања за Украјину

0

НАТО (ФОТО: Јутјуб)

Документација откривена у просторијама предузећа за израду инструмента Изјум показује да су земље НАТО-а учествовале у развоју склопова и делова за пројектовање новог наоружања и војне опреме украјинских оружаних снага, саопштило је у четвртак Министарство одбране Русије.

Предузеће за производњу инструмената у Изјуму производило је оптичке уређаје за оклоп украјинске производње (оклопни транспортери БТР-4Е) који су развијени по стандардима НАТО-а, наводи се у саопштењу.

„Такође, у просторијама фабрике откривена је документација, цртежи и дневници, који доказују саучесништво земаља НАТО-а у заједничким пројектима развоја склопова и делова у процесу пројектовања новог наоружања и војне опреме украјинских оружаних снага“, наводи се у саопштењу, јавило је министарство.

Прочитајте још:  Мађари одбили да приме америчке сенаторе који траже улазак Шведске у НАТО

Ваздушне мобилне снаге и милитанти украјинских националистичких батаљона претворили су територију фабрике у упориште и ту поставили своју одбрану. Пре неколико дана, руске трупе су потиснуле непријатеља из ових упоришта, преноси ТАСС.

„На територији предузећа откривено је оружје западне производње, које је напуштено након повлачења формација кијевског режима: преносиви противваздушни ракетни системи Стингер, различити противтенковски системи, као и оружје и муниција украјинске производње“, саопштило је министарство.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *