ДНР: Краматорск је напала иста бригада која је гранатирала и Доњецк

0

(фото:Сергеј Аванрев/РИА НОВОСТИ)

Краматорск је гађала иста бригада Оружаних снага Украјине која је раније извела ракетни напад на Доњецк, рекао је у етеру Русија 1 Едуард Басурин, представник Народне милиције ДНР.

„Ово је иста бригада која је тада пуцала на Доњецк, дуж (улице. – РТ ) Универзитетске… Лансирање је било северно од Красноармејска, у принципу, иста област“, ​​цитира га РИА Новости.

Како је раније саопштено у руском Министарству одбране, ракетни дивизион Оружаних снага Украјине из Добропољског рејона је погодио станицу у Краматорску .

Сврха удара украјинских трупа на станицу је била да се прекине масовни егзодус становника из града да би их користили као живи штит, истакли су тамо.

Истражни комитет Русије отворио је кривични поступак након масовне смрти цивилног становништва у ракетном нападу Оружаних снага Украјине на Краматорск.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према извештајима, командант бригаде која је напала цивиле је „пуковник Ф.С. Иаросхевицх. Тренутно, ИК утврђује идентитет извршилаца кривичног налога.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *