ПОТЕНЦИЈАЛНЕ ЖРТВЕ ЧЕДОМОРСТВА НАЂЕНЕ У ВАШИНГТОНУ

0

Према речима специјалисте за новорођенчад др Робин Пјеруци, пет абортираних беба пронађених у Вашингтону биле су „способне, прерано рођене особе”. Овај ужасан закључак поставља хитна морална и правна питања о потенцијалним кршењима које је починила клиника за абортус у којој су ове бебе убијене.

Једна особа, иначе заговорник права на живот, обавестила је полицију Вашингтона о локацији ових беба. Полиција је одбацила сваку сумњу да су ове смрти резултат илегалних абортуса, али није даље коментарисала. Премда је абортус легалан у Вашингтону, према савезном закону клинике морају да пруже меддицинску негу бебама рођеним живим услед неуспешног абортуса. Детаљи се очекују, али група Прогресивни устанак против абортуса верује да „касна гестацијска узраст, као и очигледне претрпљене повреде потенцијално указују на кршење Закона о делимичном абортусу при рођењу, као и Закона о заштити живорођене деце“.

Тела су пронађена у Вашингтонској хируршкој клиници. Шеф ординације ове клинике, др Чезаре Сантанђело, изјавио је у интервјуима који су тајно снимљени да он не би пружао медидцинску помоћ бебама које су жртве нестручно изведених абортуса. Ово изазива оправдану забринутост да ове бебе нису само жртве абортуса у одмаклој трудноћи, већ би могле бити и жртве чедоморства након самог захвата.

Ифан.Њуз

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *