Руска војска осујетила покушај да вође „Азова“ евакуишу из Маријупоља морским путем

0

(фото: Новоросинформ)

Кијев је покушао да евакуише вође украјинских нациста морским путем, али су руске снаге отвориле ватру на брод и осујетиле их у намери, саопштило је руско Министарство одбране.

Како је рекао на брифингу за новинаре представник Министарства, генерал-мајор Игор Конашенков, украјински шлеп „Апачи“ променио је курс и покушао да се пробије у блокирану луку Маријупољ с намером да одатле извуче милитанте.

„Брод под заставом Малте пловио је у каравану бродова из Таганрогског у Керченски залив. У 22.38 по московском времену на 30 километара југоисточно од Маријупоља брод је нагло променио курс и покушао да продре у луку Маријупоља која је под блокадом Црноморске флоте“, рекао је Конашенков.

Они су одржавали радио везу са неким на копну где се могла видети сигнална ватра.

Прочитајте још:  ПАКЛЕНИ ПЛАН КИЈЕВА СЕ СПРОВОДИ У ДЕЛО! РАТ СЕ НАСТАВЉА: Погођено предграђе Доњецка, губици у ЛНР и ДНР

Посада је одбијала да успостави контакт, после упозоравајућег хица нису успорили па су руске снаге отвориле артиљеријску ватру.

Брод је погођени након тога је избио пожар. Посада је после тога одговорила на позиве и потврдила да је спремна да испуњава захтеве.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На броду нико није повређен.

После претреса брод је спроведен у луку Јејск.

Конашенков је, такође, додао да су током дана руска авијација и ракетне снаге уништиле 65 војних објеката у Украјини.

У Донбасу су оборене још три беспилотне летелице, навео је он.

Према речима Конашенкова, од почетка специјалне војне операције у Украјини уништено је 229 вишецевних бацача ракета украјинских снага.

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *