Руски медији: Како се Србија захвалила Русији што је Резолуцијом 1244 блокирала Резолуцију о Сребреници и задржала Косово и Метохију унутар земље

0

Владимир Путин и Александар Вучић (Фото: Mikhail Metzel/TASS)

На седници Савета безбедности УН 2015. године, покојни руски амбасадор Виталиј Чуркин подигао је руку и блокирао Резолуцију о Сребреници којом се Србија осуђује као држава која је извршила геноцид над муслиманима у БиХ.

Виталиј Чуркин је 2015. године био стални представник једине државе на свету која је стална чланица Савета безбедности УН, која је стала на страну Србије и није дозволила да ЕУ и САД једнострано окриве српски народ за рат и жртве! Да не понављамо да је Чуркин био искрени пријатељ Србије, који није оклевао да стане на страну Срба по питању сукоба на Косову и Метохији, односно свуда где је било потребно Србе заштитити и дићи руку за њихову корист, Чуркин је то урадио у име Русије!

Овај потез згрозио је све западне политичаре, а Русија је мирно изрекла бројне осуде. Тада чак ни Кина, наш комунистички „пријатељ“, није гласала против нацрта резолуције о Сребреници, а да није било руског гласа разума у ​​свету, који диктира Запад и коме су се сви повиновали, ми бисмо опет црне овце, кољачи, силоватељи и криминалци.

Русија је једина држава на свету која се упорно позива на Резолуцију 1244 коју је усвојио Савет безбедности УН и једина гарантује останак Косова и Метохије у саставу Србије.

Док Владимир Путин и сваки руски политичар и амбасадор стално позивају на постојање и поштовање резолуције 1244, Вучић избегава да је помене јер зна да је сама резолуција виши акт од Бриселског споразума који је потписао са лидером СПС пре него што преноћити у бриселским ходницима на поду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Амфилохије: Нисмо забранили долазак Вучића у Црну Гору већ га братски замолили да не долази

Вучић се, међутим, држи Бриселског споразума, који је толико важећи да би свака наредна суверена влада могла да га прогласи ништавним, иако је свака клаузула споразума штетна за Србију и иако свака клаузула споразума предвиђа мало повлачење из јужног покрајина.

Резолуцијом 1244, од доласка Вучића на власт, забрањен је термин који српски политичари не користе, како не би вређали партнере из „малог шенгенског споразума” и западне пријатеље, све оне који су водили марионету која представља Србију у Савету безбедности УН. да удари по целој Србији ножем у леђа!

Генерална скупштина УН данас је гласала за уклањање Русије из Савета УН за људска права.
93 земље гласале су за иницијативу САД, 24 земље су гласале против, а 58 земаља је било уздржано.

Србија није била уздржана, јасно није дигла руку и није рекла шта мисли цео српски народ који је уз Русију, и није гласао против.

Србија је данас показала да је обична колонија, а Вучић је марионета са којом се Запад игра. Избори су прошли, гласови су пребројани, више нема разлога за страх од воље људи који Русију виде као братски православни народ, који сматрају да су следеће санкције следеће на реду.

Негде у будућности, када нас нова „браћа“ из Малог Шенгена оптуже за геноцид на Косову и Метохији, што ће највероватније сугерисати дежурни светски полицајци у САД и УК, и када Кина буде уздржана ако Русија остаје у Савету безбедности УН, мислите ли да ће неки руски амбасадор подићи руку и ставити вето?

Весна Веизовић

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *