Шта се дешава у Мариупољу

0

Војно-политичка личност ДНР, позната милиција, бивши командант бригаде Восток и доњецке Алфе Александар Ходаковски („Скиф“)…

Мала примедба… Мариупољ, осим индустријских зона, није био утврђен пре нашег доласка, а, у ствари, индустријске зоне нису биле припремљене за одбрану у фортификационом смислу – саме су и даље „вучја јазбина“. Ипак, можете и сами да видите у каквом је стању град – морате да их попушите из готово сваке зграде, и то не елегантним методама, већ ефикасним.

3
Доста људи је ионако ван погона, а ако их нокаутирамо борбом унутар сваке зграде, онда ће наше снаге брзо завршити, тачније, завршиле би већ у првим четвртинама. Стога је природно, иако драматично, да се користи такав метод – авијација и артиљерија. О томе сам говорио када сам критиковао стратегију чекања, када прво нападају, а онда их нокаутирамо и идемо даље.

Поуздано сам знао да ће са Доњецком бити исто као и са Мариупољом: прво ће нас нокаутирати, уништавајући град, затим ће ући и утврдити се за који дан – за ово, као што је сада очигледно, јесте није главна ствар коју треба бетонирати, већ је главна ствар правилно распоредити позиције.

Онда ћемо их нокаутирати – а резултат се сада може видети из било ког угла на примеру Мариупоља. Нека буде себично, али поновићу: добро је што се одустало од ове стратегије и ударили смо први.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *