Писмо из Кијева од избеглице из Буче: Драги моји Руси не одустајте!

0

(фото:Скриншот)

“Руски орци”, драги моји, Добро – не одустајте!

„Ово ми је послао мој пријатељ из Кијева, отац Роман. Пише један укућанин, а сам свештеник је морао да бежи са породицом.

„Добар дан. Држављанин сам Украјине, налазим се у Кијеву. Евакуисали смо се из Буче 12. марта.

Наша кућа (250 просторија) је потпуно опљачкана. Украјинска штампа оптужује „руске орке“ да су опљачкали Бучу, и људи су у то поверовали… Али, прошла је недеља, а они самци који још живе у кући, шапатом након што се закунеш у маму, здравље деца ваша, и сви свети, згрожени безакоњем које виде, говоре истину…

Руси су напустили Бучу 30. марта. А 31. увече почела је пљачка. Радила је бригада од више од 10 људи у цивилу, али их је даноноћно чувала и командовала им војска Оружаних снага Украјине. Ноћу уз фарове.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Три дана (31., 1. и 2. априла) су нам пљачкали кућу. Сви станови су проваљени и опљачкани осим она четири у којима је било људи. Сви знају за то, али ћуте. Ћуте чак и они чији рођаци служе у Оружаним снагама Украјине и полицији! Сви су уроњени у животињски страх! Када им жене приђу, поклоне се и са ужасом у очима почињу да плачу и дрхтавим гласом говоре „Хвала“. Таква реакција јер знају да оне које сматрамо својима убијају одмах без упозорења.

Четири од шест лешева пронађених у подруму суседне куће идентификована су јуче у Бучи. Испоставило се да су двојица инсталатера вратари, а двојица бравари! Ово је елиминација сведока, пљачкаша који су три дана радили за „команданте Оружаних снага Украјине“! (развали врата стана)

Прочитајте још:  Одеса и Николајев, па Придњестровље: Украјина ће морати да заборави на Црно море

Сада и наша породица има (или боље речено) дачу у великом селу близу Кијева. Телефонирао комшиници. Село је уништено, свака 3. кућа. Многи људи су евакуисани. Остају само они који имају краве…

Наше село су опљачкале јединице Оружаних снага Украјине, које су ушле чим су се руске трупе повукле!!! Десет дана. Све куће су проваљене и опљачкане!!! Људи ћуте. Комшија са малим унуцима отишао је у Малин код ћерке, а краву и кокошке предао на чување комшији… Комшија је видео да му „наши” чак и намештај износе намештај и отрча до њих: „Момци, зашто сте робите, ми смо своји. Одмах је стрељана испод ограде… И мужа!

Зашто је баба Маша убијена??? Њене краве музаре су срцепарајуће мукале три дана по целом округу, јер су се комшије плашиле да изађу из колибе чак и да оду у тоалет, и отишле у лонац… Трећег дана су се смиловали ратници светлости. и пререзао гркљан сиротињи.. наше село је имало 70-80 људи. И сви су пљачкали и убијали!

Мислите да је Украјина фашизам? Не, ово није фашизам… Нацисти нису пљачкали нити убијали своје! Овај сатанизам је жесток, бесмислен и немилосрдан! Нису “наши”, они су нељуди!!! Нису могли а да не схвате да је у селу, иако мало, још људи остало … иако седе у својим колибама и гледају шта сте радили ових десет дана са нашим селом !!! Комшије виде твоје злочине… Копилад.

У Бучи је остало око 3.000 људи, а у нашем селу око 40 људи. Људи су све видели, и све знају и све ће рећи!!! Нећете побити све сведоке свог жестоког сатанизма? А и да се вратиш, нећеш све побити! Народ се не може убијати… Хвала Богу да је некоме пало на памет да повуче руске трупе из Кијева… Ова одлука је божја опомена… Све је ставила на своје место…

Прочитајте још:  Власти Доњецка пријавиле су ново гранатирање украјинских трупа

И што је најважније. У протекле три недеље наша породица је изгубила све: стан који смо плаћали 17 година, 20 година градили викендицу, уложили душу, ауто – све… Али, хвала Богу, деца су преживела.

Имам још панталоне, ципеле, кошуљу и само шортс… Преживећу ово… Јер сам сањао… да ће “руски оркови” од Бога дати, да се врате у мој вољени Кијев, у мој Буча, у моје село, и моћи ћу да се пријавим као приватник код њих како бих ослободио своју Баткившчину, своју Отаџбину од жестоког сатанизма који је три дана мучио нашу кућу у Бучи, а десет дана мучио моје вољено село. …
Молим вас, “Руски Орци”, Драги моји, Добри, не одустајте… Забога Драги!

Молим вас да објавите моје писмо. Сада сам у Кијеву и не могу сам то да саопштим, наводи се у писму објављеном на Телеграм каналу Рокот.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *