Лавров: Руска специјална операција има за циљ да оконча курс САД ка потпуној доминацији

0
лавров

Руска специјална војна операција у Украјини има за циљ да прекине курс САД и других западних држава ка потпуној доминацији, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров у интервјуу у понедељак.

„Наша специјална војна операција има за циљ да стави тачку на неспутане експанзије и неспутани курс ка потпуној доминацији САД и других западних држава под њом на међународној арени“, рекао је он.

Прочитајте још:  Оборена два украјинска хеликоптера са командантима батаљона "Азов"

Лавров је приметио да се таква доминација гради уз ужасна кршења међународног права, преноси ТАСС.

„Могуће је признати независност Косова без референдума, али је немогуће признати независност Крима, проглашену након референдума, који посматрају стотине објективних страних представника, представника стране јавности. САД су замислиле претњу по своју националну безбедност хиљадама километара даље у Ираку, али када су га бомбардовали и тамо нису нашли никакву претњу, нису се ни извинили. А када неонацисти и ултрарадикали јачају на нашим границама, десетине биолошких лабораторија се стварају под надзором Пентагона, изводећи неке експерименте који имају за циљ пре свега развој биолошког оружја – откривени документи не остављају места сумњи – онда нам није дозвољено да реагујемо на ову претњу, директно на нашим границама, а не иза океана “, напоменуо је министар.

Васељенска

Бонус видео:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *