Русија чини све да избегне цивилне жртве

0
руска војска сперму

(фото: Русвесна.су)

Русија изводи ударе само на војне објекте Украјине током специјалне војне операције и чини све да избегне цивилне жртве, рекла је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова на брифингу у среду.

„Руске оружане снаге изводе прецизне ударе на војне циљеве и улажу велике напоре да избегну цивилне жртве“, рекла је она, преноси ТАСС.

„То се не може рећи за украјинске оружане формације, чије су варварске борбене методе просто застрашујуће. Украјински тенкови и артиљерија су стационирани у школама, вртићима и болницама. По стамбеним зградама се утврђују ватрени положаји како би се сакрили иза цивила као живи штит“, додала је дипломата.

Прочитајте још:  Лавров: Москва неће прва размештати ракете у Европи, али ће одговорити америчким провокацијама

Портпаролка руског министарства спољних послова поново је подсетила да је Запад осам година игнорисао злочине кијевског режима у Донбасу.

„Осам година смо сведоци ратних злочина Кијева и равнодушности Запада према трагедији у Донбасу. У септембру 2014. и фебруару 2015. украјинске власти су потписале пакет споразума [названих] Минск-1 и Минск-2. Наши покушаји да приморамо Кијев да испуни своје обавезе биле су бесплодне, укључујући, вероватно првенствено, због става западних земаља које су играле своју игру војно експлоатишући територију Украјине и претварајући је у одскочну даску против Русије, кријући се иза речи о извесној умешаности у политичком процесу мировних преговора“, нагласила је Захарова.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *