Министарство одбране Русије именовало је кустосе америчког војно-биолошког програма у Украјини

0
Министарство одбране

(фото:РТ)

Министарство одбране Русије навело је имена америчких и европских радника Украјинског научно-технолошког центра (УНТЦ), који су се бавили истраживањима у интересу војно-биолошког програма САД.

Имена званичника дао је Игор Кирилов, начелник снага радијационе, хемијске и биолошке заштите Оружаних снага Русије.

„Позицију извршног директора СТЦУ-а држи амерички држављанин Кертис Белајч. Рођен 27. августа 1968. у Калифорнији, студирао на Калифорнијском универзитету за менаџмент. Андерсон. Он је магистрирао међународне финансије и ради у Украјини од 1994. године“, рекао је он.

Еди Артур Мајер је председник одбора СТЦУ из Европске уније, а из САД рад центра надгледа Фил Долиф, који ради и у америчком Стејт департменту – ради као заменик саветника секретара о програмима међународне безбедности и неширења.

„Документи које је примило руско Министарство одбране потврђују повезаност СТЦУ са америчким војним ресором“, рекао је Кирилов.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је демонстрирао званичну препоруку америчког Стејт департмента којом се одобрава сарадња СТЦУ-а са главним извођачем радова Пентагона, Блацк & Веатцх.

„У преписци се изражава спремност потпредседника ове компаније Метјуа Вебера да ради са СТЦУ у оквиру војних биолошких истраживања која су у току на територији Украјине“, рекао је шеф трупа РЦБЗ.

Кирилов је такође напоменуо да је од 2014. до 2022. године Украјински научно-технолошки центар у постсовјетским земљама, односно у Украјини, Грузији, Молдавији и Азербејџану, реализовао више од 500 истраживачких пројеката.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *