Руски истражни комитет проверава информације о обавештајним активностима ОЕБС-а у Донбасу

0

(фото:РТ)

Председник Истражног комитета Русије Александар Бастрикин наложио је да се провере информације о вођењу обавештајних активности представника мисије ОЕБС-а на територији Донбаса. Ово је објављено на сајту одељења.

Истражни комитет ће проверити информацију Министарства државне безбедности Луганске Народне Републике да су активни припадници оружаних снага и полиција земаља НАТО-а упућени у мисију ОЕБС-а у Донбасу.

Према ЛПР-у, „контингент је укључивао бивше војне људе са искуством у контраобавештајним или оперативно-истражним активностима“.

Прочитајте још:  ВАКЦИНА Руски фудбалер изненада преминуо у 29. години од тромба
У републичком министарству су појаснили да су „извиђачи легализовали свој статус дипломатских агената” и да имају одговарајуће привилегије и имунитет.

Шеф руског истражног комитета Александар Бастрикин дао је инструкције да проучи ове информације и да правну оцену деловања међународне организације.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Претходно је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова, одговарајући на питање РТ, прокоментарисала написе медија да би технички уређаји СММ ОЕБС-а, који су имали за циљ да технички поправе прекид ватре на линији контакта у Донбасу, могли да се користе за исправљање артиљеријски удар Оружаних снага Украјине.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *